IKEA retrage de pe piaţă leagănul pentru copii Gunggung

IKEA retrage de pe piaţă leagănul pentru copii Gunggung, pentru că s-a observat riscul ca sistemul de suspendare să se desprindă de structura de suport, şi anunţă clienţii care au achiziţionat acest produs să-l returneze în magazin pentru a primi înapoi suma integrală plătită.

539 afișări
Imaginea articolului IKEA retrage de pe piaţă leagănul pentru copii Gunggung

IKEA retrage de pe piaţă leagănul pentru copii Gunggung

"Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa le recomandă clienţilor care au achiziţionat leagănul pentru copii Gunggung să nu îl mai folosească şi îi invită să îl returneze în magazin, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pe produs. În urma utilizării leagănelor pentru copii Gunggung, s-a observat riscul ca sistemul de suspendare să se desprindă de structura de suport", se arată într-un comunicat al retailerului.

Produsele Gunggung retrase de pe piaţă au următoarele coduri: 702-439-72, 502-439-73, 302-439-74 şi 402-730-36.

"Compania IKEA dezvoltă produse care stimulează creativitatea copiilor şi nevoia lor firească de joacă. Cei mici nu au grija siguranţei atunci când se joacă, de aceea noi trebuie să fim atenţi la acest lucru. (...) chiar dacă fiecare produs este testat înainte de vânzare, conform tuturor standardelor şi legislaţiei în vigoare, pot apărea incidente. Retragem de pe piaţă leagănele Gunggung, pentru a evita orice risc", a declarat Cindy Andersen, Business Area Manager pentru produsele pentru copii.

Potrivit companiei, procedeele de testare a produselor IKEA se bazează pe situaţii de folosire în viaţa de zi cu zi şi sunt realizate atât în laboratoare externe acreditate, cât şi în cadrul companiei.

"Pentru fiecare produs destinat copiilor, testele se desfăşoară atât în condiţii normale de utilizare, cât şi în scenarii în care copiii adaptează produsul respectiv în alte activităţi. Testele de siguranţă, preliminare punerii în vânzare a leagănului Gunggung, nu au arătat niciun defect. Chiar şi în aceste condiţii, compania a decis să retragă din magazine leagănul Gunggung", menţionează compania.

Produsul a fost vândut în majoritatea magazinelor IKEA din lume începând cu 1 aprilie 2014, în număr de 22.907 exemplare. Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut 57 de bucăţi începând cu 10 martie 2014, la preţul de 79,99 lei şi nu a primit nicio sesizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici