Ilie Sârbu: 19 directori demişi de la APIA îşi reiau funcţiile

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat, sâmbătă, la Baia Mare, că în ţară există 19 cazuri de directori demişi de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) cărora instanţele le-au dat sentinţe de repunere în funcţie, iar aceştia îşi vor relua atribuţiile, dar numai temporar.

29 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: 19 directori demişi de la APIA îşi reiau funcţiile

Ministrul Agriculturii Ilie Sârbu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Sunt 19 cazuri în care instanţa nu a ţinut cont de decizia noastră de eliberare din funcţii a directorilor de la APIA, unul dintre aceştia fiind din Maramureş, astfel încât aceştia vor rămâne pe posturi pentru încă o perioadă, adică până când se va găsi o altă soluţie de eliberare a lor din funcţii", a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Ilie Sârbu.

Sârbu a afirmat că aceştia vor fi din nou demişi pentru că "oricum nu şi-au îndeplinit atribuţiile şi tocmai din această cauză au fost înlăturaţi".

Ilie Sârbu a explicat că după semnalarea existenţei celor 19 cazuri de directori ai APIA care au obţinut senţinţe judecătoreşti favorabile privind repunerea în funcţii a trimis o adresă atât premierului Emil Boc, cât şi ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, în vederea găsirii unei soluţii de rezolvare, dar că nu a primit încă răspuns.

"Ne interesează să rezolvăm problema pentru că directorii au fost demişi pentru că nu au făcut plăţile. Există suficiente motive să îi demitem, însă Legea funcţionarului public este destul de complicată", a adăugat Ilie Sârbu.

Potrivit sursei citate, activitatea s-a îmbunătăţit vizibil la APIA, pentru că toate plăţile către beneficiari s-au făcut până la 30 iunie.

"Am vrut să îi sperii şi am reuşit, pentru că oamenii s-au pus pe treabă", a afirmat Sârbu, referindu-se la funcţionarii de la APIA.

Ministrul Agriculturii anunţa, în 19 martie, că a decis ca toată conducerea locală şi centrală a APIA, respectiv 18 directori din conducerea centrală şi 42 de directori la nivel local, să fie demisă, motivând că nu a fost respectat termenul de începere a plăţilor la hectar pentru fermieri aferente anului 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici