Impetum Group: Economia va trece prin trei faze: etapa de şoc, până la finalul izolării, etapa de analiză, până la finele anului, şi etapa de adaptare a business-urilor la realităţile economice post criză sanitară, care va începe din 2021

Impetum Group, care reuneşte CITR, ROCA şi ROCA X, lansează proiectul Confidex – Despre încrederea în economie în vremuri de criză, platformă care va radiografia efectele pe care criza le va avea asupra economiei, prin sondaje, analize şi dezbateri în mediul de business, propunând soluţii şi scenarii de recostrucţie.

157 afișări
Imaginea articolului Impetum Group: Economia va trece prin trei faze: etapa de şoc, până la finalul izolării, etapa de analiză, până la finele anului, şi etapa de adaptare a business-urilor la realităţile economice post criză sanitară, care va începe din 2021

Impetum Group: Economia va trece prin trei faze: etapa de şoc, până la finalul izolării, etapa de analiză, până la finele anului, şi etapa de adaptare a business-urilor la realităţile economice post criză sanitară, care va începe din 2021

Conform analiştilor, perioada pe care o traversează economia va fi structurată în trei etape. Etapa de şoc şi conştientizare care va dura până la sfârşitul izolării cauzate de criza sanitară, etapa de analiză şi înţelegere a impactului crizei, în care se vor trage concluziile şi se vor căuta soluţii, ce va dura probabil până la sfârşitul anului şi etapa de adaptare a business-urilor la realităţile economice post criză sanitară, care va începe din 2021.
 
Prima dintre aceste etape, în care ne aflăm deja, va fi acoperită în cadrul Confidex de o serie de studii şi cercetări sociologice periodice care să ne arate nivelul de încredere în economie, percepţia asupra direcţiei economiei, intenţiile cu privire la investiţii şi dezvoltare.
 
În a doua etapă a crizei, Impetum Group îşi propune să analizeze toate datele colectate şi să dezvolte un set de metrici care să ne ajute să reconstruim economia românească. La acest moment este luată în calcul inclusiv dezvoltarea unui indicator macroeconomic care să calculeze direcţia economiei. Planul este de a identifica o serie de variabile macroeconomice relevante, de a identifica corelaţiile cu factori psihologici şi de a dezvolta modelul matematic care să rezulte într-un leading indicator pentru economia României.
 
În faza a treia, Impetum va propune scenarii de reconstrucţie, măsuri de refinanţare, noi investiţii şi linii noi de business adaptate momentului, pentru a construi o economie locală mai robustă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici