În ce e mai profitabil să îţi păstrezi economiile anul acesta? În lei sau în euro?

Economiile în moneda naţională vor aduce câştiguri mai mari românilor anul acesta având în vedere că diferenţa între dobânzile la depozitele în lei şi cele în valută rămâne mare în ciuda ajustărilor agresive din ultima perioadă, în timp ce cursul de schimb dă semne că se stabilizează, arată calculele efectuate de "Ziarul Financiar".

37 afișări
Imaginea articolului În ce e mai profitabil să îţi păstrezi economiile anul acesta? În lei sau în euro?

În ce e mai profitabil să îţi păstrezi economiile anul acesta? În lei sau în euro? (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, pentru un depozit de 5.000 de euro cu scadenţa la un an dobânda încasată la maturitate de un deponent ar fi de doar 150 de euro, în timp ce pentru un depozit de 20.500 de lei (echivalentul a 500 de euro la cursul actual) dobânda încasată după un an ajunge la 1.540 de lei (circa 370 de euro).

Citeşte mai multe despre păstrarea economiilor pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici