În pandemie, apartamentele se vând online. Agenţii imobiliari pun la dispoziţia clienţilor un tur virtual al proprietăţilor

  • Digitalizarea imobiliarelor a mărit numărul vânzărilor de proprietăţi
  • Anul acesta proprietăţile sunt mai scumpe cu peste 1% faţă de 2019
  • Super Marcel, agent imobiliar, face videoclipuri cu tur virtual la apartamente
  • Asigură-te că imaginile sunt reale şi verifică recenziile agenţiilor imobiliare
567 afișări
Imaginea articolului În pandemie, apartamentele se vând online. Agenţii imobiliari pun la dispoziţia clienţilor un tur virtual al proprietăţilor

FOTO: Facebook Super Marcel Consilier Imobiliar

Digitalizarea s-a mutat şi în imobiliare. Pandemia face ca apartamentele şi casele să fie vândute acum online, iar preţurile sunt mai mari faţă de anul trecut. Macel, agent imobiliar, şi-a dublat numărul clienţilor după ce a început să facă tururi virtuale la proprietăţi. Foloseşte umorul pentru a-i destinde pe clienţi.
 
„Vreau să vă prezint un bloc emblematic. Va trebui să ajungem sus, la etajul 25...Aparent, va trebui să o luăm pe scări aşa că ne vedem episodul următor”, glumeşte el. 
 
Filmează interioarele, exterioarele şi oferă chiar şi imagini din dronă ca să îţi faci o idee despre împrejurimi.
 
Ca să se protejeze, proprietarii lasa uşa deschisă şi pleacă din locaţie pentru ca agentul să facă filmarea. Astfel, de multe ori nu sunt nevoiţi să stea în aceeaşi încăpere, în vreme de pandemie.
 
„Chestia asta a prins foarte bine încă de la început pentru că oamenii atunci stăteau mult în casă şi consumau mult content (conţinut - n.r.). Dacă nu erau clienţi, preţurile nu erau în continuă creştere. Conform statisticilor imobiliare.ro preţul este cu peste 1% mai mare ca în aceeaşi perioadă a anului trecut. După un an de pandemie, deşi lumea se aştepta să scadă preţurile, ele au crescut”, mai spune Marcel.
 
Preţurile proprietăţilor variază de la 20.000 de euro până la un milion de euro.
 
„Am avut un tip care mi-a scris că  îşi doreşte să îşi cumpere o casă. În afară de faptul că am fost la notar, tot procesul a fost făcut online, i-am făcut tur video la casă, i-am arătat zona. I-a plăcut foarte mult casa respectivă.”
 
Clienţii mai sceptici îşi fac top 5 locuinţe preferate. David şi-a găsit apartamentul mult visat şi a scăpat de zile întregi de vizionări. 
 
„Am fost un client destul de dificil.Aceste clipuri mi-au răspuns la multe întrebări chiar înainte de a le viziona, ceea ce mi-a economisit foarte mult timp. Am stabilit câteva vizionări şi am găsit rapid locuinţa pe care mi-o doream”, povesteşte David.
 
Dacă vrei o locuinţă, ai grijă la veridicitatea videoclipurilor de prezentare. Citeşte cu atenţie recenziile agenţiilor care oferă imagini online şi asigură-te că totul este real înainte de a semna un contract.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici