Încasările CFR Călători din vânzarea biletelor au scăzut în august cu 14%

Încasările CFR Călători din vânzarea biletelor au scăzut în luna august cu 14% faţă de acelaşi interval al anului trecut, în condiţiile în care subvenţia reprezintă 35% din costul tichetelor, a declarat, miercuri, directorul general al CFR Călători, Răzvan Stoica.

45 afișări
Imaginea articolului Încasările CFR Călători din vânzarea biletelor au scăzut în august cu 14%

Încasările CFR Călători din vânzarea biletelor au scăzut în august cu 14% (Imagine: Mediafax Foto)

"În acest an, am primit de la stat subvenţii reprezentând 35% din costul biletului, iar necesarul nostru ar fi de 60%, cât este media europeană", a spus Stoica, în cadrul evenimentelui "Zilele Feroviare", organizat de Asociaţia Industriei Feroviare.

În acest an, guvernul a acordat CFR Călători o subvenţie de aproximativ 900 milioane lei.

Stoica a precizat că preţul biletelor nu va creşte odată cu intrarea operatorilor internaţionali pe piaţa românească din 2010, cu toate că tarifele nu au mai fost majorate din 2007.

"Mi-aş dori să creştem preţul biletelor, măcar să acopere inflaţia de la ultima majorare din 2007, dar nu cred că este o decizie bună de piaţă", a spus Stoica.

România este obligată să liberalizeze de anul viitor piaţa transportului feroviar de călători, ca urmare a unei directive europene în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici