Începând din ianuarie, companiile de curierat vor raporta la ANAF livrările plătite ramburs

Începând cu luna ianuarie, companiile de curierat sunt obligate să raporteze la ANAF toate livrările care au ca metodă de plată rambursul, pentru a ajuta instituţia să crească nivelul de încasare a taxelor şi impozitelor.

2421 afișări
Imaginea articolului Începând din ianuarie, companiile de curierat vor raporta la ANAF livrările plătite ramburs

Legea dată anul acesta va reprezenta un volum foarte mare de informaţii pe care ANAF va trebui să îl gestioneze pentru a putea creşte rata colectării ratelor, în contex­tul în care plăţile ramburs încă domină piaţa livrărilor. Instituţia spune că o astfel de re­formă impune modernizarea şi digitalizarea urgentă a ANAF.

„ANAF este dedicată constant iniţia­ti­ve­lor de digitalizare în scopul atingerii o­biectivelor instituţiei privind îmbunătăţirea conformării voluntare, comba­terea evaziu­nii fiscale şi creşterea eficienţei colectării, a­si­gurând atât scăderea costului colectării (la nivelul agenţiei), cât şi a costului con­formării (la nivelul contribuabili­lor). Această refor­mă abor­dea­ză nevoia urgentă de moderni­zare şi digitalizare a ANAF, astfel încât co­lectarea impozitelor să fie mai eficientă în ra­port cu obiectivul de a creşte raportul venit - PIB şi de a reduce deca­lajul fiscal la TVA“, spun pentru ZF reprezentanţii ANAF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici