Încrederea în capacitatea guvernelor europene de a rezolva criza bugetelor este în scădere

Încrederea în capacitatea guvernelor europene de a rezolva criza bugetelor este în scădere, în condiţiile în care indicele Markit privind riscul datoriilor suverane se îndreaptă spre cea mai mare creştere lunară de la înfiinţarea sa, în urmă cu un an, potrivit companiei de analiză a pieţei CMA.

16 afișări
Imaginea articolului Încrederea în capacitatea guvernelor europene de a rezolva criza bugetelor este în scădere

Încrederea în capacitatea guvernelor europene de a rezolva criza bugetelor este în scădere (Imagine: Mediafax)

Indicele Markit, care include asigurările privind defaultul datoriilor suverane (CDS) pentru 15 guverne europene occidentale, a crescut cu 0,4175 puncte procentuale în august, la 1,565%, potrivit CMA.

CDS-urile Italiei, Irlandei şi Spaniei se îndreaptă spre creşteri lunare record.

Contractele pentru Portugalia sunt pe cale că înregistreze cea mai mare creştere din luna aprilie, iar în cazul Greciei cel mai mare avans din iunie.

Naţiunile considerate periferice din zona euro se confruntă cu încetinirea creşterii economice, ca urmare a măsurilor de austeritate pentru reducerea deficitelor bugetare.

Un alt motiv de îngrijorare este încetinirea ritmului de dezvoltare în SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici