Indicatorul Isărescu pentru Bursă: cum te poţi îmbogăţi urmărind deciziile BNR

În ultimii patru ani, între dobânda de referinţă a BNR şi evoluţia principalului indice al Bursei BET a existat o corelaţie inversă foarte puternică. În aceste condiţii, cine ar fi intrat la cumpărare pe Bursă în momentul în care BNR începea să scadă dobânda de referinţă şi ar fi lichidat portofoliul la primul semnal dat de Banca Naţională că-şi schimbă politica monetară în sensul majorării dobânzii se putea feri atât de corecţiile drastice înregistrate de piaţă în 2008 şi prima parte a anului 2009 şi ar fi beneficiat totodată de creşterile puternice de dinainte şi de după declinul suferit de Bursă.

37 afișări
Imaginea articolului Indicatorul Isărescu pentru Bursă: cum te poţi îmbogăţi urmărind deciziile BNR

Indicatorul Isărescu pentru Bursă: cum te poţi îmbogăţi urmărind deciziile BNR (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

De exemplu, în februarie 2007 BNR a început să reducă dobânda de la 8,75% la 8%, mişcare ce putea fi interpretată ca o oportunitate de intrare pe Bursă. Coincidenţă sau nu, până în vară au urmat creşteri importante pe Bursă. În luna noiembrie 2007, BNR a majorat pentru prima dată dobânda de la 7% la 7,5%, ce reprezenta un semnal de ieşire de pe Bursă. BET-ul a pierdut ulterior până în februarie 2009 circa 80% din valoare. În februarie 2009 BNR a început să scadă din nou dobânda-cheie, de la 10,25% la 10% şi indicele BET s-a apreciat cu 125% până în luna iunie din 2010, dată la care Banca Centrală s-a oprit din reducerea dobânzilor.

Citeşte mai multe despre indicatorul Isărescu pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici