Inditex, compania care deţine Zara şi Stradivarius, a raportat un PROFIT net în creştere cu 10% în 2016 faţă de anul anterior

Inditex, compania spaniolă care deţine mărcile Zara şi Stradivarius, a raportat un profit net de 3,16 miliarde de euro în 2016, cu 10% mai mult decât anul anterior, potrivit raportului financiar publicat miercuri de companie.

650 afișări
Imaginea articolului Inditex, compania care deţine Zara şi Stradivarius, a raportat un PROFIT net în creştere cu 10% în 2016 faţă de anul anterior

Inditex, compania care deţine Zara şi Stradivarius, a raportat un PROFIT net în creştere cu 10% în 2016 faţă de anul anterior (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Profitul Inditex înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a fost de 5,08 miliarde de euro, în 2016, cu 8% mai mult decât anul anterior, când EBITDA a fost de 4,7 miliarde de euro.

Vânzările din anul 2016 au ajuns la 23,31 miliarde de euro, în creştere faţă de anul anterior, când au fost raportate vânzări în valoare de 20,9 miliarde de euro. Vânzările în magazine au crescut cu 13% în perioada 1 februarie – 12 martie 2017.

Anul trecut, Inditex a deschis 279 de magazine în 56 de pieţe, inclusiv în cinci noi pieţe. Astfel, reţeaua de magazine a ajuns la 7.292 de magazine în 93 de pieţe.

În 2016, Inditex a creat 9.596 de noi locuri de muncă, 2.480 dintre acestea fiind create în Spania.

În România, compania Inditex este prezentă prin brandurile Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Uterqüe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici