Industria aeriană va înregistra pierderi de nouă miliarde dolari

Industria aeriană se confruntă cu o criză fără precedent şi va înregistra în acest an pierderi de nouă miliarde dolari, estimează Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA), care şi-a înrăutăţit, astfel, de aproape două ori proiecţia anterioară, din martie.

13 afișări
Imaginea articolului Industria aeriană va înregistra pierderi de nouă miliarde dolari

Industria aeriană va înregistra pierderi de nouă miliarde dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acesta este cea mai gravă criză prin care trece industria (aviatică - n.r.)", a afirmat directorul general al asociaţiei, Giovanni Bisignani.

Anticipările anterioare indicau pierderi de 4,7 miliarde dolari pentru acest an.

Bisignani consideră că veniturile obţinute în industria aviatică în 2009 se vor reduce cu 80 miliarde dolari, la 448 miliarde dolari, din cauza crizei economice.

O problemă majoră pentru operatorii aerieni o reprezintă preţul combustibililor, pe care guvernele ar trebui să o rezolve, a spus el.

"Riscul ieşit în evidenţă în ultimele săptămâni este că până şi cea mai mică speranţă de revenire economică duce la creşterea preţului petrolului. Speculaţiile pentru obţinerea de profit nu ar trebui să aibă un impact major asupra economiei", a precizat Bisignani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici