Industria auto europeană trebuie să investească în maşini ecologice

Industria auto europeană trebuie să se pregătească petnru restructurări dureroase şi să investească în dezvoltarea de maşini ecologice, au avertizat, luni, miniştrii Industriei din Uniunea Europeană, reuniţi la Bruxelles pentru un consiliu al competitivităţii.

35 afișări
Imaginea articolului Industria auto europeană trebuie să investească în maşini ecologice

Industria auto europeană trebuie să investească în maşini ecologice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia Europeană s-a angajat să prezinte un plan de acţiuni în favoarea vehiculelor electrice şi hibrid, dar "industria trebuie să ia decizii acum, pentru a nu rămâne în întârziere", a declarat ministrul spaniol Miguel Sebastian, preşedintele reuniunii.

Sebastian vrea trecerea rapidă la dezvoltarea producţiei de serie a unor astfel de maşini.

"UE are o industrie auto puternică, dar trebuie să se reînnoiască, iar una dintre şanse este automobilul electric", a arătat oficialul spaniol.

El a adăugat că este rezonabil să fie fixat un obiectiv european pentru automobilul electric, iar sectorul de profil trebuie să investească pentru a rămâne pe poziţia de lider în privinţa eficacităţii energetice şi tehnologice a maşinilor.

"Trebuie stabilite standarde pentru motorul auto electric şi norme pentru baterii şi este necesară dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare a acestora", a explicat un oficial european.

Comisarul pentru Industrie, italianul Antonio Tajani, a arătat că europenii trebuie să poată reîncărca bateriile automobilelor electrice oriunde în Europa, în deplină siguranţă.

Dezvoltarea maşinilor electrice a fost tema centrală a unei reuniuni ministeriale care a avut loc la San Sebastian (Spania) la începutul lunii februarie.

Proiectull face parte din perspectiva mai vastă a noii politici industriale pe care UE vrea să o promoveze după ieşirea din recesiune, proces care ar putea fi de lungă durată.

"Există riscul să fim nevoiţi să aşteptăm 2-4 ani până ce PIB-ul pe cap de locuitor va reveni la nivelul anterior crizei, şi de două ori mai mult până la redresarea pieţei muncii", se arată în documentul aprobat luni de miniştri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici