Industria de modă italiană preconizează scăderi ale veniturilor din cauza coronavirusului din China

Reprezentanţii industriei de modă italiene preconizează scăderi de aproape 2% ale veniturilor pe prima jumătate a acestui an, din cauza coronavirusului din China, care a împiedicat şi trei mari branduri de modă chineze să participe la Săptămâna modei de la Milano, potrivit Associated Press.

251 afișări
Imaginea articolului Industria de modă italiană preconizează scăderi ale veniturilor din cauza coronavirusului din China

sursa FOTO: Profimedia

Consumatorii chinezi sunt cei care cheltuiesc cel mai mult pe produse de lux la nivel mondial. În Italia, aceştia reprezintă 35% dintre marii consumatori de lux, mai mult decât ruşii, arabii şi americanii la un loc, potrivit unui studiu realizat în 2019 de Global Blue, o companie de rambursare a taxelor provenind din turismul pentru cumpărături.

De altfel, absenţa celor care veneau de obicei în Italia pentru a face cumpărături cu ocazia Noului An chinezesc a fost resimţită profund în cartierul MonteNapoleone din Milano. 48 de branduri au creat colecţii capsule special pentru Anul şobolanului.

Pe de altă parte, şi brandurile italiene prezente în China s-au confruntat cu scăderi ale veniturilor.

Per total, reprezentanţii industriei preconizează scăderi de 1,8%. Anul trecut, industria de modă italiană a raportat venituri de 90 de miliarde de euro şi se aştepta la o creştere de 3% anul acesta, potrivit Italian National Fashion Chamber.

Tot din cauza noului coronavirus din China, trei mari case de modă, Angela Chen, Ricostru şi Hui, şi-au anulat prezenţa la Săptămâna modei din Milano, care va avea loc în perioada 18 - 24 februarie. De la eveniment vor fi absenţi şi aproximativ 1.000 de jurnalişti, clienţi şi alţi reprezentanţi ai industriei de modă chineze.

Totuşi, italienii şi-au exprimat solidaritatea prin decizia de a prezenta video la prestigiosul veniment colecţiile a opt designeri chinezi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici