Inflaţia continuă să crească în Germania, atingând nivelul de 7,9%

Rata inflaţiei continuă să crească în Germania, atingând în luna mai nivelul de 7,9%, în contextul majorărilor semnificative ale preţurilor la energie şi alimente, informează site-ul Tagesschau.de.

200 afișări
Imaginea articolului Inflaţia continuă să crească în Germania, atingând nivelul de 7,9%

Sursa Foto - Hepta

Oficiul federal pentru Statistică a anunţat luni o rată a inflaţiei de 7,9% în Germania, comparativ cu aceeaşi lună din 2021. În aprilie, Germania înregistrase o inflaţie de 7,4%.

Preţurile la energie au fost majorate cu 38,2% în ultimele 12 luni, iar cele la alimente cu 11,1%, în contextul restricţiilor antiepidemice, al intervenţiei militare ruse în Ucraina şi al sancţiunilor impuse Ucrainei.

"Încă există probleme în reţelele de aprovizionare cu produse, inclusiv cu alimente, iar în toamnă situaţia s-ar putea agrava. Totuşi, plafonarea preţurilor la carburanţi şi alte facilităţi ar putea permite stabilizarea ratei inflaţiei în Germania în următoarele luni", explică Holger Schmieding, analist la Berenberg Bank.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici