Inflaţia franceză încetineşte în mod neaşteptat în decembrie, la 6,7%

Inflaţia în Franţa a scăzut în mod neaşteptat în decembrie, de la un nivel record înregistrat cu o lună înainte, ajutată de încetinirea creşterii preţurilor la energie, arată datele preliminare ale organismului naţional de statistică INSEE, publicate miercuri.

202 afișări
Imaginea articolului Inflaţia franceză încetineşte în mod neaşteptat în decembrie, la 6,7%

Rata inflaţiei în Franţa, armonizată la nivelul UE, a scăzut la 6,7% în decembrie, a precizat INSEE, în scădere de la 7,1% în noiembrie şi sub previziunile unui sondaj Reuters de 7,2%.

Preţurile la energie au crescut cu 15,1%, faţă de 18,4% în noiembrie. Inflaţia preţurilor la alimente a rămas stabilă la 12,1%.

Ministrul de finanţe, Bruno Le Maire, a declarat pentru postul de radio France Inter că inflaţia va cunoaşte o tendinţă de scădere în cursul anului 2023. El a declarat anterior că inflaţia va rămâne ridicată până la jumătatea anului, înainte de a scădea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici