Inflaţia în zona euro a atins 8,9% / La nivelul UE, inflaţia este de 9,8%, iar în România de 13%

Inflaţia în zona euro a continuat să crească, atingând în iulie cota de 8,9%, în timp ce, la nivelul tuturor statelor din cadrul Uniunii Europene, rata inflaţiei este de 9,8%, conform datelor anunţate joi de Oficiul european pentru Statistici (Eurostat).

345 afișări
Imaginea articolului Inflaţia în zona euro a atins 8,9% / La nivelul UE, inflaţia este de 9,8%, iar în România de 13%

Inflaţia în zona euro a atins 8,9% / La nivelul UE, inflaţia este de 9,8%, iar în România de 13%

"Rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost de 8,9% în iulie 2022, în creştere de la 8,6% în iunie. În urmă cu un an, rata inflaţiei era de 2,2%. Rata anuală a inflaţiei la nivelul întregii Uniuni Europene a fost de 9,8% în iulie 2022, în creştere de la 9,6% în iunie. În urmă cu un an, rata inflaţiei în UE era de 2,5%", anunţă Oficiul pentru Statistici al Uniunii Europene, într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Cele mai mici niveluri ale inflaţiei se înregistrează în Franţa şi Malta (6,8%), precum şi în Finlanda (8,0%). Cele mai mari rate ale inflaţiei sunt în Estonia (23,2%), Letonia (21,3%) şi Lituania (20,9%).

România a înregistrat în iulie o rată a inflaţiei raportată la nivel anual de 13,0%, potrivit datelor Eurostat.

În iulie, factorul principal care a contribuit la inflaţie în zona euro a fost majorarea preţurilor la energie (+4,02), fiind urmat de alimente, alcool şi tutun (+2,08%), servicii (+1,6%) şi produse industriale nonenergetice (+1,16%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici