ING Bank a lansat în România serviciul de plată prin telefonul mobil

ING Bank, împreună cu MasterCard, au lansat serviciul de plată prin telefonul mobil, ING Mobile Payments, România fiind prima ţară în care banca va testa soluţia bazată pe sistemul MaestroPayPass, a anunţat, miercuri, Albert Roggemans, director executiv ING Retail România.

122 afișări
Imaginea articolului ING Bank a lansat în România serviciul de plată prin telefonul mobil

ING Bank a lansat în România serviciul de plată prin telefonul mobil (Imagine: Mediafax Foto)

"ING România lansează acum prima fază a programului pilot ING Mobile Payments şi, după ce vom face o evaluare a reacţiei consumatorului şi a comercianţilor, vom trece la dezvoltarea lui. În câţiva ani plata cu telefonul mobil va deveni ceva obişnuit şi ne mândrim cu faptul că ING şi România au fost «vârf de lance» în această regiune", a declarat Roggemans.

Programul pilot va dura şase luni, după care rezultatele vor fi analizate, a precizat directorul departamentului cards retail client services din cadrul băncii, Adrian Apolzan.

"Până la sfârşitul anului, vom avea 125 de clienţi pentru acest serviciu, care va fi testat în cele şase luni de un total de 500 de persoane. Noul sistem este funcţional în locaţiile selectate ale partenerilor SensiBlu, Inmedio, Eurest, Hollywood Multiplex şi ProCinema, un total de 30-40 de locaţii în care va putea fi folosit", a spus Apolzan.

Pentru a putea folosi acest tip de plată, este necesar un telefonul mobil compatibil cu o tehnologie specială, Near Filed Communication, acces la serviciile GPRS oferite de o companie de telefonie mobilă, agreată de ING Bank, respectiv Orange şi Vodafone, se arată într-un comunicat al ING Bank.

Clienţii ING selectaţi pentru prima fază a programului pilot vor primi un telefon Nokia 6121 care are încorporată tehnologia NFC (Near Field Communication), tehnologie ce asigură atât securitatea plăţii electronice cât şi comunicarea wireless cu terminalele comercianţilor. Serviciul poate fi utlizat pentru sume de până la 80 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici