ING Bank: Creditarea nu va fi oprită

Creditarea nu va fi oprită, chiar dacă acordarea de împrumuturi este dificilă în vremuri incerte, a declarat, marţi, directorul pentru retail al ING Bank România, Albert Rogemanns.

29 afișări
Imaginea articolului ING Bank: Creditarea nu va fi oprită

ING Bank: Creditarea nu va fi oprită

El a precizat că ING va avea în continuare o politică prudentă în privinţa managementului riscului.

"E dificil să dai credite în vremuri incerte. În prezent este mai dificil să prevezi cum va evolua situaţia clienţilor", a spus Rogemanns, într-o conferinţă de presă, precizând că activitatea de creditare nu va fi oprită.

La rândul lui, directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu, a declarat că cererea de credite pe partea de retail din primele două luni ale acestui an a reprezentat doar 30% din solicitările adresate băncii în perioada similară din 2008.

El susţine că atât ING, cât şi, cel mai probabil, tot sistemul bancar, nu au o problemă de lichiditate în acest moment, ci de o evaluare a riscului şi o cerere de credite în scădere.

În ceea ce priveşte sectorul de corporate, Negriţoiu spune că se observă o consolidare, poate o uşoară scădere. Totuşi, activitatea pe ansamblu a băncii din punct de vedere al veniturilor s-a încadrat în valorile de anul trecut.

"Probabil lucrurile se vor lămuri în următoarele luni, în partea a doua a anului", a adăugat Negriţoiu.

Potrivit directorului de retail, este mai uşor să acorzi credite într-un context economic cert, întrucât banca ştie în ce situaţie se va afla clientul în doi-trei ani.

"Avem experienţă în creditare şi o vom utiliza pentru a da împrumuturi tuturor persoanelor şi companiilor care au nevoie şi pot să le dea înapoi în vremuri bune", a spus Rogemanns.

Pe de altă parte, Negriţoiu a arătat că banca va fi mai atentă la risc, întrucât este "o problemă de risc, nu de lichiditate".

El a explicat că evoluţia imprevizibilă a pieţei, respectiv volatilitatea acesteia, cauzează impredictibilitate în evoluţiile fluxurilor de numerar ale companiilor şi angajaţilor acestora.

Citeşte şi:

ING a pregătit programul de restructurare a creditelor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici