ING: OMV are 5 mld euro după vânzarea acţiunilor MOL

OMV dispune de fonduri de 5 mld euro în urma vânzării participaţiei deţinute la MOL şi ar putea achiziţiona operaţiuni diversificate pe segmentul upstream (explorare şi producţie) în Orientul Mijlociu, Africa sau regiunea Pacificului, generând creşterea acţiunilor grupului, potrivit unui raport ING.

44 afișări
Imaginea articolului ING: OMV are 5 mld euro după vânzarea acţiunilor MOL

ING: OMV are 5 mld euro din vânzarea acţiunilor MOL (Imagine: Mediafax Foto)

ING a revizuit în urcare ţinta de preţ pentru acţiunile OMV la sfârşitul următoarelor 12 luni, de la 20,5 euro la 23 euro, după ce grupul austriac a vândut participaţia deţinută la compania ungară MOL pentru un preţ care a depăşit semnificativ valoarea de piaţă de la acea dată.

OMV dispune de fonduri de cinci miliarde euro în urma tranzacţiei şi ar putea realiza achiziţii de operaţiuni diversificate pe segmentul upstream (explorare şi producţie) în Orientul Mijlociu, Africa sau regiunea Pacificului, consideră analiştii băncii ING.

"Considerăm că o achiziţie la un preţ atractiv poate reprezenta o influenţă pozitivă asupra acţiunilor OMV", se arată în studiul prezentat luni de banca olandeză.

Recomandarea ING pentu acţiunile OMV a fost meţinută la "păstrează".

Specialiştii băncii consideră că OMV nu va încerca o nouă tentativă de preluare a MOL, deşi dispune de lichidităţi care ar acoperi întreaga capitalizare de piaţă a companiei ungare.

OMV a vândut, în martie, participaţia de 21% deţinută la MOL pentru 1,4 miliarde euro, către compania rusă Surgutneftegaz, după ce a încercat timp de doi ani, fără succes, să preia rivalul din Ungaria. Tranzacţia a stârnit controverse în Ungaria şi Austria.

Preţul plătit de Surgutneftegaz pentru pachetul de acţiuni MOL reprezintă dublul valorii de piaţă a participaţiei de la acea dată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici