ING prognozează o slăbire semnificativă a leului, în raport cu euro, în următorii doi ani

  • BNR ar putea să menţină dobânda-cheie în 2020 la 2,5%, pentru ca în 2021 să o reducă de două ori, până la 2%
  • Banca mai anticipează o creştere a cursului la 4,85 lei/euro
  • Inflaţia va coborî spre 3%
2386 afișări
Imaginea articolului ING prognozează o slăbire semnificativă a leului, în raport cu euro, în următorii doi ani

ING prognozează o slăbire semnificativă a leului în 2020

ING Bank a revizuit prognozele pentru principalii indicatori din sfera financiară - inflaţie, rate de dobândă şi cursul de schimb leu/euro, precum şi în privinţa PIB, anunţă Ziarul Financiar.

Pe lângă scăderea inflaţiei şi menţinerea dobânzii-cheie în 2020, urmată de diminuare în 2021, banca se aşteaptă şi la scăderea costurilor de finanţare şi la ascensiunea cursului leu/euro în 2020 şi în 2021.

La nivelul pieţei valutare, ING Bank se aşteaptă la continuarea tendinţei de creştere pentru cursul leu/euro în perspectivă.

Conform scenariului actualizat, nivelul anual al cursului leu/euro ar putea creşte de la 4,77 lei/euro în 2019, până la 4,85 în 2020, pentru ca în 2021 să avanseze până la 4,90 lei/euro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici