ING va concedia 7.000 de angajaţi

Grupul financiar olandez ING va concedia 7.000 de angajaţi pentru a reduce cheltuielile, după ce a raportat pierderi nete de 3,7 miliarde euro în ultimele trei luni ale 2008, al doilea trimestru fără profit, ceea ce duce totalul pierderilor pentru anul trecut la 730 milioane euro.

20 afișări
Imaginea articolului ING va concedia 7.000 de angajaţi

ING va concedia 7.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pierderile din trimestrul al treilea al anului trecut au totalizat 480 milioane de euro, se arată în raportul financiar al grupului.

Disponibilizările vor afecta 1.400 de angajaţi ai diviziei de Wholesale Banking. Alţi 1.400 de angajaţi vor fi concediaţi din diviziile Retail Banking şi ING Direct. În sectorul asigurărilor, grupul va renunţa la 4.200 de angajaţi, din care 1.100 în Europa.

Grupul vizează reducerea costurilor cu un miliard euro în 2009.

Pentru ansamblul anului 2007, ING a raportat un profit net de 9,2 miliarde euro, iar în perioada octombrie-decembrie a aceluiaşi an profitul a fost de 2,5 miliarde euro.

"Criza financiară a avut un impact fără precedent asupra întregii industrii, iar magnitudinea problemelor a lăsat puţine companii neafectate. Pentru ING, anul trecut a fost marcat de o deteriorare rapidă a rezultatelor financiare şi de necesitatea de a consolida capitalul cu ajutorul statului olandez. Am fost depăşiţi de severitatea şi rapiditatea problemelor economice din trimestrul al patrulea", a afirmat, într-un comunicat, directorul executiv al grupului, Jan Hommen.

În Europa, pe segmentul de asigurări, ING a consemnat pierderi brute din operaţiunile de bază de 186 milioane euro.

Pentru divizia de Wholesale Banking, pierderile s-au cifrat la 366 milioane euro. Divizia de Retail Banking a grupului a înregistrat o scădere de 85,6% a profitului din activităţile de bază, la 75 milioane euro. La capitolul Corporate Banking, pierderile au totalizat 140 milioane euro, iar pentru ING Direct, acestea s-au cifrat la 1,4 miliarde euro.

Grupul olandez este prezent şi în România, prin ING Bank România. Pe segmentul Retail Banking, depozitele băncii olandeze au crescut cu 6% în trimestrul al patrulea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici