Inginerii Volkswagen au început să lucreze din 2005 la softul care falsifică testele de poluare

Un mic grup de ingineri ai Volkswagen a început să lucreze din 2005 la softul care falsifică rezultatelor testelor de poluare aplicate automobilelor diesel, după ce nu au putut găsi o soluţie tehnică prin care emisiile acestora să respecte reglementările din Statele Unite, relatează New York Times.

393 afișări
Imaginea articolului Inginerii Volkswagen au început să lucreze din 2005 la softul care falsifică testele de poluare

Inginerii Volkswagen au început să lucreze din 2005 la softul care falsifică testele de poluare

Compania a admis în septembrie că 11 milioane de automobile diesel la nivel global au fost dotate, în perioada 2009-2015, cu un soft ilegal care reduce nivelul emisiilor în timpul testelor de poluare.

Dintre acestea, 500.000 de automobile au fost comercializate pe piaţa americană.

Preşedintele grupului VW, Hans Dieter Poetsch, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, că în 2005 inginerii nu au reuşit să găsească, la timp şi în cadrul bugetului stabilit, o soluţie tehnică pentru ca emisiile de oxid de nitrogen să respecte reglementările din SUA. Din acest motiv, inginerii au venit cu ideea softului care manipulează rezultatele testelor de poluare.

Ulterior, când a fost găsită o soluţie, aceasta nu a mai fost aplicată, a precizat Poetsch.

"Nu vorbim despre o singură greşeală, ci de un şir neîntrerupt de greşeli", a spus Poetsch reporterilor.

Poetsch nu a precizat dacă vreun model al Volkswagen de dinainte de 2009 a fost dotat cu softul ilegal în SUA.

Un purtător de cuvânt al Agenţiei de Protecţie a Mediului (EPA) din Statele Unite nu a fost disponibil pentru comentarii, dacă sunt investigate şi alte modele.

VW a comercializat unele modele diesel în SUA şi în perioada 2005-2006, dar a suspendat vânzările în 2007 şi 2008, după ce EPA a impus standarde de poluare mai stricte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici