Înmatriculările Dacia în Franţa au scăzut cu 16,7% în primele cinci luni, la sub 41.000 de unităţi

Înmatriculările de autoturisme noi Dacia în Franţa au scăzut de la începutul anului cu 16,7%, la 40.980 de unităţi, în timp ce piaţa a crescut cu 4,4%, potrivit datelor anunţate miercuri de asociaţia constructorilor francezi de automobile, CCFA.

133 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările Dacia în Franţa au scăzut cu 16,7% în primele cinci luni, la sub 41.000 de unităţi

Înmatriculările Dacia în Franţa au scăzut cu 16,7% în primele cinci luni, la sub 41.000 de unităţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La nivelul lunii mai, numărul înmatriculărilor de Dacii noi în Franţa a scăzut cu 37%, la 6.467 de maşini.

Cota de piaţă a constructorului român a coborât în primele cinci luni la 4,04%, faţă de 5,06% în aceeaşi perioadă a anului trecut. În luna mai, cota Dacia pe piaţa franceză a fost de 3,27%, faţă de 5,51% în aceeaşi lună din 2010.

Grupul Renault a înregistrat în primele cinci luni o scădere de 8%, la 248.674 de înmatriculãri de autoturisme noi.

Dintre mărcile cu o cotă de piaţă mai mare de 0,5%, Dacia a avut cea mai puternică scădere procentuală în primele cinci luni, urmată de Fiat (-13,9%).

Numărul total de înmatriculări pe piaţa franceză a urcat în primele cinci luni cu 4,4%, la puţin peste un milion de unităţi, dintre care aproape 60% au reprezentat autoturisme produse de grupurile franceze PSA Peugeot Citroen şi Renault.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici