Înmatriculările de maşini second hand au atins în martie cel mai slab nivel din ultimii trei ani

Numărul înmatriculărilor de autoturisme second hand a fost în luna martie de 5.196 unităţi, cel mai scăzut nivel înregistrat în ultimii trei ani, şi la jumătate faţă de februarie sau martie 2010, relevă datele Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

135 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările de maşini second hand au atins în martie cel mai slab nivel din ultimii trei ani

Înmatriculările de maşini second hand au atins în martie cel mai slab nivel din ultimii trei ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ultima lună cănd înmatriculările maşinilor rulate au scăzut sub acest prag a fost februarie 2007, cand au fost înscrise în circulaţie puţin peste 3.000 de autoturisme.

Reculul înregistrat de autoturismele rulate este cauzat de creşterea taxei de poluare, care a determinat scăderea numărului de tranzacţii cu maşini second hand importate.

În martie, volumul de înmatriculări a fost la jumătatea comparativ cu luna corespunzătoare din 2010. De asemenea, înmatriculările din martie au fost cu aproape 50% mai mici faţă de luna februarie.

În primele trei luni ale anului, datele DRPCIV indică o scădere cu 11% a înmatriculărilor de autoturisme second hand, la 31.439 unităţi.

Valoarea medie de tranzacţionare a unei maşini second hand este de 7.400 euro.

Anul trecut, în România au fost înmatriculate aproape 215.000 de maşini second hand, nivel apropiat de cel din 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici