INS: Înmatriculările noi de vehicule pentru transportul pasagerilor, plus 6,7% în trimestrul IV

  • Înmatriculările noi de vehicule pentru transportul pasagerilor au crescut cu 6,7% în trimestrul IV 2023, faţă de trimestrul IV 2022.
  • Înmatriculările de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 7,4% comparativ cu trimestrul IV din anul 2022, arată INS.
95 afișări
Imaginea articolului INS: Înmatriculările noi de vehicule pentru transportul pasagerilor, plus 6,7% în trimestrul IV

INS: Înmatriculările noi de vehicule pentru transportul pasagerilor, plus 6,7% în trimestrul IV

În trimestrul IV 2023, comparativ cu trimestrul IV al anului 2022, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creṣteri la toate categoriile astfel: la categoria mopede ṣi motociclete cu 16,1%, la categoria autoturisme cu 6,4% ṣi la categoria autobuze şi microbuze cu 6,0%. În ceea ce priveşte înmatriculările noi de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor, au fost înregistrate creṣteri la categoria autobuze ṣi microbuze, cu 33,7% ṣi la categoria mopede ṣi motociclete cu 18,8% S-au înregistrat scăderi la categoria autoturisme, cu 0,4%.

Referitor la înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, au fost înregistrate creṣteri la toate categoriile astfel: la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 8,0%, la categoria autotractoare, cu 7,3% ṣi la categoria remorci ṣi semiremorci, cu 6,6%. Înmatriculările noi de vehicule rutiere noi pentru transportul mărfurilor au înregistrat creṣteri la toate categoriile astfel: la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 19,5%, la categoria autotractoare cu 10,2% ṣi la categoria remorci ṣi semiremorci cu 9,8%.

Faţă de trimestrul III 2023, în trimestrul IV 2023, înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat o scădere cu 3% la vehiculele pentru transportul pasagerilor ṣi cu 1,3% la vehiculele pentru transportul mărfurilor.

Vehiculele rutiere clasificate în conformitate cu Normele europene de poluare, înmatriculate în circulaţie, cuprindeau, la sfârşitul trimestrului IV 2023, în proporţie de 61,9%, vehicule cu normele depoluare Euro 4, Euro 5 sau Euro 6 şi în proporţie de 10,7% - vehicule cu norma de poluare Non-Euro.

Pentru categoria autoturisme, cea mai însemnată pondere a fost deţinută de vehicule conforme cu norma europeană Euro 4, respectiv 34,3%; pentru categoria autobuze ṣi microbuze cele mai multe vehicule, respectiv 23,8%, au fost clasificate în norma Euro 3, iar pentru categoria mopede ṣi motociclete, cele mai multe vehicule, respectiv 26,0% au fost clasificate Non-Euro.

Vehiculele conforme cu norma europeană Euro 3 au predominat pentru categoria autocamioane în proporṭie de 28,4%, cele conforme cu norma Euro 6 au fost preponderente pentru categoria autotractoare în proporṭie de 40,4%, în timp ce pentru categoria vehicule rutiere pentru scopuri speciale cele mai multe vehicule, respectiv 23,7% au fost clasificate în norma Non-Euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici