INS: numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale este în scădere

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut la începutul anului comparativ cu perioada similară a anului trecut.

219 afișări
Imaginea articolului INS: numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale este în scădere

INS: numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale este în scădere

Potrivit statisticii Institutului Naţional de Statistică, în luna ianuarie 2023 s-au eliberat 2079 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 18,5%, faţă de luna ianuarie 2022.

Din totalul autorizatiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale 70,4% sunt pentru zona rurală. În luna ianuarie 2023 se evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-471 autorizaţii), comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent.

„În profil teritorial, această scădere este reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (-153 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (-105), Nord-Est (-85), Sud-Est (-65), Vest (-46), Sud-Vest Oltenia (-43) şi Sud-Muntenia (-5). Creştere s-a înregistrat în regiunea de dezvoltare Centru (+31)”, a anunţat Institutul Naţional de Statistică.

Tot în ianuarie 2023, comparativ cu luna ianuarie 2022, s-a înregistrat o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri nerezidenţiale (+2,8%) şi o scădere a suprafaţei utile totale (-7,6%).

Comparativ cu luna ianuarie din anul precedent, în ianuarie 2023 s-a înregistrat o scădere (-18684 mp) a suprafeţei utile la autorizaţiile de construire eliberate pentru clădirile nerezidenţiale.

Cea mai mare scădere a fost înregistrată în zona Sud-Vest, iar cea mai mre creştere a fost în centrul ţării.

„În profil teritorial, această scădere este reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Vest Oltenia (-71806 mp), Nord-Vest (-21003), Vest (-7538) şi Sud-Est (-3747). Creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Centru (+47095 mp), Bucureşti-Ilfov (+24984), Sud-Muntenia (+9123) şi Nord-Est (+4208)”, a precizat INS.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici