INS: România a exportat în 2022 mai puţin lemn decât în anul precedent

În anul 2022, operatorii economici atestaţi în exploatarea forestieră au raportat un volum de lemn exploatat mai mic cu 5,6% faţă de anul 2021, arată statisticile prezentate vineri de INS.

312 afișări
Imaginea articolului INS: România a exportat în 2022 mai puţin lemn decât în anul precedent

INS: România a exportat în 2022 mai puţin lemn decât în anul precedent

Conform aceleiaşi surse, în anul 2022 faţă de anul 2021 s-a înregistrat o scădere cu 5,2% a volumului de lemn rotund exploatat.

În volumul total de lemn rotund exploatat, ponderea cea mai mare o au speciile de foioase (62,6%), în timp ce speciile de răşinoase acoperă 37,4%.

Dintre speciile de foioase, lemnul de fag are ponderea cea mai mare, respectiv 32,5% din totalul lemnului rotund exploatat.

Principala destinaţie a lemnului rotund a fost reprezentată de buşteni, în proporţie de 45,5%, urmată de lemnul pentru foc în proporţie de 39,6%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lemn,
export,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici