Inspectorii Antifraudă Fiscală îşi vor înteţi controalele în târgurile specifice „lunii cadourilor”

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) anunţă că va efectua în intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie o acţiune operativă de control la nivel naţional. „Este începutul unei serii de verificări ce se vor desfăşura pe întreg parcursul lunii decembrie”, se arată într-un comunicat al DGAF.

392 afișări
Imaginea articolului Inspectorii Antifraudă Fiscală îşi vor înteţi controalele în târgurile specifice „lunii cadourilor”

Inspectorii Antifraudă Fiscală îşi vor înteţi controalele în târgurile specifice „lunii cadourilor” (Imagine: AFP/Arhiva Mediafax Foto)

Controalele au fost programate astfel „ca urmare a intensificării anumitor activităţi economice specifice care prezintă riscuri în ceea ce priveşte manifestarea unor fenomene circumscrise fraudelor fiscale şi vamale, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă”.

Inspectorii Antifraudă vor urmări cu precădere fluxurile de bunuri provenite din achiziţii intracomunitare sau din import, în vederea identificării riscurilor determinate de comportamentul fiscal al destinatarilor înscrişi în documentele de transport, de provenienţă şi în documentele vamale. „Activităţile de monitorizare şi de analiză de risc au fost deja demarate, urmând ca informaţiile obţinute să fie valorificate pe parcursul acestor acţiuni operative”, precizează DGAF.

De asemenea, în programarea acţiunilor s-a ţinut cont de constatările obţinute în operaţiunile „Cristal” şi „Helios”. „O atenţie deosebită se va acorda centrelor comerciale şi zonelor cu risc fiscal semnificativ în care s-au constatat cele mai multe abateri”, avertizează DGAF.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici