Întâlnire la Guvern cu producătorii agricoli. Despre ce au discutat cu premierul Ciucă

  • Premierul Nicolae Ciucă a discutat, joi, cu o delegaţie a producătorilor agricoli şi retailerilor din România.
  • Printre temele abordate s-au numărat ultimele evoluţii ale pandemiei de COVID-19, efectele creşterii preţurilor pe piaţa energetică, dar şi susţinerea producătorilor agro-alimentari.
323 afișări
Imaginea articolului Întâlnire la Guvern cu producătorii agricoli. Despre ce au discutat cu premierul Ciucă

Sursa foto: Mediafax Foto

Premierul Nicolae Ciucă a avut joi o întâlnire de lucru, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a producătorilor agricoli şi retailerilor din România, iar discuţiile s-au referit la ultimele evoluţii ale pandemiei de COVID-19, la efectele creşterii preţurilor pe piaţa energetică, cât şi la nevoia de asigurare a unui mediu predictibil pentru funcţionarea firmelor, susţinerea producătorilor agro-alimentari şi a industriei alimentare, informează Executivul.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a arătat că Guvernul are în vedere permanent necesitatea corelării măsurilor de protecţie a populaţiei împotriva pandemiei COVID-19 cu cele de susţinere a unui mediu economic competitiv, care să permită derularea afacerilor şi asigurarea locurilor de muncă.

De asemenea, premierul a prezentat măsurile luate de Guvern în scopul limitării efectelor creşterii preţului la energie.

„Am avut în vedere să acţionăm pe două paliere: să preluăm cât mai mult din impactul pe care cetăţenii îl resimt ca urmare a crizei energetice şi să asigurăm pârghiile necesare economiei să-şi continue activitatea în condiţii de competitivitate şi eficienţă”, a punctat prim-ministrul Ciucă.

La întâlnirea de lucru au mai participat, din partea Guvernului, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, secretarul de stat, Raed Arafat. Din partea producătorilor agricoli şi retailerilor au participat Gabriela Mihăilescu, Tiberiu Dăneţiu, Cristian Stoicescu, membri ai Consiliului Director Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, George Bădescu, director executiv AMRCR, Mario Creţu, membru în Consiliul Director al Federaţiei Patronale a Reţelelor de Comerţ, Julien Munch, Alina Gamauf, Adela Smeu, Monica Constantin, membri AMRCR, Sorin Minea, vicepreşedinte al Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară – Romalimenta, Dana Tănase, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii, Vlad Macovei, Asociaţia Forţa Fermierilor, Florian Ciolacu, director executiv al Clubului Fermierilor Români.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici