Intel închide patru fabrici şi concediază 6.000 de angajaţi

Compania americană Intel a anunţat că va închide patru fabrici, dintre care două în SUA, şi va concedia 6.000 de angajaţi, după ce săptămâna trecută a raportat un declin al veniturilor pentru trimestrul al patrulea al anului 2008.

32 afișări
Imaginea articolului Intel închide patru fabrici şi concediază 6.000 de angajaţi

Intel închide patru fabrici şi concediază 6.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Celelalte două fabrici, vizate de planul de reducere a costurilor, se află în Malaezia şi Filipine.

Programul de disponibilizări se va desfăşura până la finalul anului în curs, iar o parte a angajaţilor de la cele patru uzine ar putea fi transferaţi pe alte posturi în cadrul companiei.

"Nu este o surpriză având în vedere că primul trimestru va fi dificil. Încearcă să facă tot posibilul pentru a reduce costurile", a declarat Taunya Sell, analist la banca americană Wells Fargo.

Săptămâna trecută, Intel a anunţat o scădere a veniturilor, din ultimul trimerstru al anului trecut, cu 23% şi a evitat să ofere o prognoză privind rezultatele financiare în perioada următoare.

La sfârşitul anului trecut, Intel avea 84.000 de angajaţi.

Intel a anunţat, marţi, că reduce preţurile pentru procesoarele produse cu până la 40%, ca urmare a competiţiei crescute din partea rivalilor de la AMD.

Citeşte şi:

Sony anunţă pierderi de trei mld. dolari

Informaţiile legate de sănătatea şefului Apple, anchetate de autorităţi

IBM a anunţat creşteri neaşteptate pentru 2009

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici