Interes scăzut pentru tranzitul gazelor prin conducta Arad-Szeged

Transgaz Mediaş şi FGSZ Natural Gas Transmission, divizie a grupului MOL, vor relua după 12 septembrie procedura de selecţie a companiilor care vor să rezerve capacităţi pentru transportul gazelor prin conducta Arad-Szeged, după ce până la 3 septembrie numai cinci firme au îndeplinit condiţiile.

163 afișări
Imaginea articolului Interes scăzut pentru tranzitul gazelor prin conducta Arad-Szeged

Interes scăzut pentru tranzitul gazelor prin conducta Arad-Szeged

Companiile interesate să rezerve o capacitate de 180.000 metri cubi de gaze pe oră prin conducta Arad-Szeged au putut depune oferte în perioada 5 august - 3 septembrie.

"FGSZ a studiat în detaliu toate ofertele înscrise şi a constatat că doar cinci oferte au îndeplinit în întregime termenii şi condiţiile Procedurii de Sezon Deschis, cererea de rezervare de capacitate fiind cu 70% mai mică faţă de capacitatea oferită spre vânzare", se arată într-un comunicat al Transgaz, remis, marţi, Bursei.

Astfel, FGSZ a declarat Procedura de Sezon Deschis fără succes.

"Având în vedere că FGSZ este foarte interesată de a vinde capacitatea menţionată, compania va lansa o nouă Procedura de Sezon Deschis, ce urmează să fie făcută publică la 12 septembrie", se menţionează în comunicat.

Capacitatea iniţială a conductei este de 1,7 miliarde metri cubi anual, iar cea maximă de 4,4 miliarde metri cubi anual.

Transgaz şi FGSZ au semnat, la începutul lunii iulie, acordul privind interconectarea sistemului de transport între cele două state, prin construirea conductei Arad-Szeged, lucrările urmând să fie încheiate în 2010. Pentru început, gazoductul va transporta gaze din Ungaria spre România, urmând ca, pe viitor, modificări de ordin tehnic să permită tranzitul şi pe direcţia est-vest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici