Intervenţii înainte de sezonul estival pe Podul de la Agigea. În ce perioadă va fi ÎNCHIS

Podul de la Agigea se închide în perioada 8-25 mai 2017 pentru ultimele intervenţii înainte de sezonul estival, la propunerea societăţii care execută lucrările, a anunţat miercuri Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

749 afișări
Imaginea articolului Intervenţii înainte de sezonul estival pe Podul de la Agigea. În ce perioadă va fi ÎNCHIS

Podul de la Agigea se închide în perioada 8-25 mai pentru intervenţii înainte de sezonul estival (Imagine: ALEXANDRU RAITA/ MEDIAFAX FOTO)

„Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central şi montarea elementelor rosturilor de dilataţie ale podului”, se arată în comunicatul emis.

CNAIR precizează că se va asigura că, în perioada în care Podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiţii optime pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanţă de 2,8 km.

Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă de CNAIR este următoarea: nodul rutier A4 (intersecţie cu DN 39, Agigea) - A4 ( intrare port Constanţa Sud ) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN 39A - DN 39A - DN 39 (Eforie Nord - Agigea).

„După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricţii de circulaţie, pe întreaga durată a sezonului estival”, precizează instituţia.

CNAIR menţionează că podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme dacă lucrările vor fi finalizate mai repede.

În prezent, hidroizolaţia podului a fost finalizată, iar din punct de vedere tehnic toate cele patru benzi de circulaţie vor fi funcţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici