INVESTIŢIE de 60 de milioane de euro în uzina Michelin din Zalău. Vor fi create 140 de locuri de muncă

Michelin investeşte 60 de milioane de euro în uzina de cord metalic din Zalău, Michelin Zalău Cord, urmând să creeze 140 de locuri de muncă şi să crească capacitatea de producţie cu 50%, la 60.000 de tone de cord metalic pe an, până în 2019, potrivit unui comunicat emis miercuri de companie.

574 afișări
Imaginea articolului INVESTIŢIE de 60 de milioane de euro în uzina Michelin din Zalău. Vor fi create 140 de locuri de muncă

INVESTIŢIE de 60 de milioane de euro în uzina Michelin din Zalău. Vor fi create 140 de locuri de muncă

Uzina Michelin Zalău Cord produce cabluri metalice pentru producţia anvelopelor Michelin şi are 350 de angajaţi.

„Uzina Michelin Zalău Cord este o unitate strategică pentru Grup prin producţia de cord metalic şi asamblaje metalice, acestea fiind componente vitale în producţia de anvelope. Cu peste 90% din producţia de cord metalic destinată exportului, uzina Michelin Zalău Cord contribuie la producţia de anvelope din numeroase uzine Michelin de pe 3 continente, Europa, America şi Asia”, se arată în comunicatul transmis.

Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001, investind peste 400 de milioane de euro de-a lungul anilor pentru modernizarea uzinelor. În prezent, Michelin are în România aproximativ 3.300 de angajaţi, trei uzine, două la Zalău şi una la Floreşti, o reţea comercială şi un Centru de Excelenţă şi servicii partajate, care oferă servicii de suport pentru diferite entităţi Michelin din Europa. Activităţile comerciale ale Grupului pentru Europa Centrală şi de Sud sunt coordonate de la Bucureşti.

Compania Michelin activează în domeniul anvelopelor. Cu sediul în Clermont-Ferrand, Franţa, Michelin este prezentă în 170 de ţări, are 111.700 de angajaţi şi operează în 68 de unităţi de producţie în 17 ţări care au produs împreună 184 de milioane de anvelope în 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici