Investiţiile McDonald’s România au depăşit 13 milioane lei anul trecut

Investiţiile lanţului de restaurante McDonald's în România au depăşit 13 milioane lei anul trecut, priorităţile companiei din 2014 vizând, printre altele, dezvoltarea reţelei de cafenele McCafé şi lansarea unor produse noi.

128 afișări
Imaginea articolului Investiţiile McDonald’s România au depăşit 13 milioane lei anul trecut

Investiţiile McDonald’s România au depăşit 13 milioane lei anul trecut (Imagine; Mediafax Foto/AFP)

În 2014, lanţul de restaurante a livrat peste 49 de milioane de burgeri şi 4 milioane de cafele în România, cele mai vândute produse fiind sandvişul Big Mac şi cartofii prăjiţi.

Compania a renovat sau extins patru restaurante din Bucureşti şi provincie în 2014, iar numărul total de McCafé-uri a ajuns la 14 cafenele.

"Din perspectiva business-ului, ne aşteptăm ca anul 2015 să fie unul cel puţin la fel de bun ca 2014", a declarat, într-un comunicat, Daniel Boaje, directorul general al McDonald’s România.

Compania are peste 4.000 de angajaţi şi colaborează cu o reţea de 600 de parteneri locali.

McDonald's a intrat pe piaţa românească în 1995 cu un restaurant în Piaţa Unirii şi operează în prezent 67 de restaurante, în 21 de oraşe, având zilnic 150.000 de clienţi.

Afacerile McDonald’s România s-au ridicat în 2013 la 94,8 milioane euro (415 milioane lei).

Compania concurează pe piaţa restaurantelor fast-food cu reţele precum KFC, Subway sau Pizza Hut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici