Investiţiile străine directe de peste nouă miliarde de euro, în 2008

Valoarea investiţiilor străine directe a fost anul trecut de 9,024 miliarde de euro, în creştere cu 24,4% faţă de nivelul din 2007 când fluxul de capital străin intrat în România a totalizat 7,25 miliarde de euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

23 afișări
Imaginea articolului Investiţiile străine directe de peste nouă miliarde de euro, în 2008

Investiţiile străine directe de peste nouă miliarde de euro, în 2008 (Imagine: Mediafax Foto)

Participaţiile la capital şi profitul reinvestit au reprezentat 50,1% din investiţiile străine directe, în timp ce creditele intra-grup 49,9%.

În luna decembrie a anului trecut investiţiile atrase au fost de 384 milioane de euro, în scădere faţă de nivelul de 492 milioane de euro din luna precedentă.

Autorităţile au estimat pentru 2008 un nivel al investiţiilor străine directe de peste opt miliarde de euro.

Valoarea capitalului străin investit în România anul trecut s-a apropiat de nivelul din 2006, când s-a înregistrat un record de 9,05 miliarde euro, incluzând fondurile atrase din privatizarea Băncii Comerciale Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici