Investiţiile străine directe în România vor depăşi 10 miliarde euro, în acest an

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nivelul investiţiilor directe în România va depăşi 10 miliarde euro, în condiţiile în care valoarea acestora s-a situat la 4,75 miliarde euro în primul semestru.

20 afișări
Imaginea articolului Investiţiile străine directe în România vor depăşi 10 miliarde euro, în acest an

Investiţiile străine directe în România vor depăşi 10 miliarde euro, în acest an

"Este de aşteptat ca nivelul investiţiilor străine directe în România să depăşească 10 miliarde euro", a afirmat preşedintele INS.

Această valoare a fost înaintată, în luna august, şi de ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, în timp ce Agenţia Română pentru Investiţii Străine a prognozat investiţii străine directe de doar 8 miliarde euro.

În primul semestru investiţiile străine directe în România s-au ridicat la 4,75 miliarde euro, reprezentând mai mult de 67% din volumul realizat în 2007. Valoarea din primele şase luni este cu 59,5% peste nivelul de aproape trei miliarde de euro din perioada similară a anului trecut.

"Nivelul investiţiilor directe din primul semestru acoperă peste 61% din deficitul de cont curent", a adăugat Voineagu.

Investiţiile străine directe au fost orientate în proporţie de 87% spre sectorul economic, în timp ce sectorul bancar a beneficiat de 13% din totalul investiţiilor.

Din totalul investiţiilor străine realizate în România în primul semestru, 33,3% au reprezentat participaţii la capital, 27% profituri reinvestite, iar restul de 39,7% alte capitaluri.

În 2007, România a atras investiţii străine de şapte miliarde de euro.

Investiţia directă a rezidenţilor români în străinătate, în intervalul ianuarie-iunie s-a ridicat la 87 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici