Investitori din Golf, interesaţi să se extindă în România

Investitori din Golf, respectiv din Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Oman, Kuweit şi Qatar, sunt interesaţi să se extindă în România, în domenii precum agricultură, infrastructură şi sectorul financiar, şi sunt dispuşi să aloce minimum 20 milioane dolari pentru un proiect.

85 afișări
Imaginea articolului Investitori din Golf, interesaţi să se extindă în România

Investitori din Golf, interesaţi să se extindă în România (Imagine: Shutterstock)

"Statele Golfului şi-au exprimat intenţia de a identifica în România proiecte fezabile de investiţii, la valori de minimum 20 de milioane de dolari, în sectoarele agricultură, resurse naturale - petrol şi gaze, petrochimie, infrastructură, bănci&finanţe, IT&C, sănătate&industria farmaceutică, educaţie şi cercetare, căi ferate, reţele de electricitate, IMM-uri şi altele", se arată într-un comunicat al Forum Invest, care va organiza în luna martie un forum de afaceri pe această temă la Bucureşti.

Forumul de la Bucureşti face parte dintr-un program de întâlniri economice, organizate între ţările membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) (din care fac parte statele Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Oman, Kuwait şi Qatar) şi Europa de Sud-Est, în perioada 2011-2012 în mai multe oraşe din cele două regiuni.

Unul dintre investitorii interesaţi de proiecte în România este Hassad Food, fondul de investiţii în sectorul agricol al Autorităţii de Investiţii din Qatar, care vrea să dezvolte un parteneriat în domeniu în România.

De asemenea, Doha Bank şi-a exprimat interesul de a se extinde şi de a-şi întări prezenţa în Bucureşti, în funcţie de existenţa unor proiecte concrete, pe care să le dezvolte împreună cu investitori români. Cu un birou de reprezentare deschis în urmă cu trei ani la Bucureşti, Doha Bank este prima instituţie financiară din Qatar prezentă pe piaţa locală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici