Investitorii au devenit mai optimişti privind economia României

Investitorii au devenit mai optimişti în privinţa situaţiei economice a României, în perioada noiembrie-ianuarie, în comparaţie cu cele trei luni anterioare, potrivit unui sondaj Reuters/OeKB privind încrederea în mediul de afaceri din statele Europei Centrale şi de Est.

25 afișări
Imaginea articolului Investitorii au devenit mai optimişti privind economia României

Investitorii au devenit mai optimişti privind economia României (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Astfel, indicele încrederii în mediul de afaceri din România a crescut cu 11 puncte în intervalul analizat, de la zero puncte în precedentele trei luni. La începutul anului 2009 indicele se situa la -8 puncte.

Dintre statele Europei Centrale şi de Est, investitorii au manifestat cea mai ridicată încredere în cazul Poloniei (34 puncte), urmată de Cehia (29 de puncte), Slovacia (27 de puncte) şi Rusia (20 de puncte). România, cu 11 puncte, ocupă poziţia a cincea.

Indicele încrederii în mediul de afaceri din Bulgaria şi Ungaria s-a situat la cinci puncte, respectiv un punct în noiembrie-ianuarie.

Sondajul Reuters a evidenţiat o creştere de şase puncte a indicelui încrederii în mediul de afaceri dia Europa Centrală şi de Est, la 16 puncte, de la zece puncte în lunile august-octombrie.

Situaţia actuală a economiei din regiune a fost evaluată cu trei puncte de participanţii la studiu, comparativ cu -3 puncte în precedentele trei luni.

Indicele aşteptărilor pentru mediul de afaceri a avansat la 29 de puncte în perioada analizată, de la 23 de puncte, iar percepţia perspectivei economice a urcat uşor, cu un punct, la 19 puncte.

Sondajul a analizat percepţia investitorilor privind economiile a zece state din Europa Centrală şi de Est, respectiv Polonia, Cehia, Slovacia, Rusia, România, Croaţia, Serbia-Muntenegru, Bulgaria, Ungaria şi Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici