Investitorii pe valută caută soluţii să se protejeze în urma referendumului pentru Brexit

Una dintre cele mai mari dileme ale managerilor de valute este cum să se protejeze împotriva scăderilor dacă Marea Britanie iese din UE fără să piardă bani în cazul în care votează să rămână în spaţiul comunitar, scrie Bloomberg.

2994 afișări
Imaginea articolului Investitorii pe valută caută soluţii să se protejeze în urma referendumului pentru Brexit

Investitorii pe valută caută soluţii să se protejeze în urma referendumului pentru Brexit

Volatilitatea lirei în raport cu dolarul a atins maximul ultimelor şase ani, iar traderii se uită la soluţii, având în vedere că Referendumul din 23 iunie se apropie rapid.

Unii investitori, precum Unigestion sau Aberdeen Asset Management, au găsit ca soluţie să cumpere opţiuni pe francul elveţian şi Coroana suedeză sau folosind euro ca proxy pentru liră. ”Riscurile unui Brexit sunt subestimate. Evenimentul va fi la fel de distructiv pentru liră şi pentru euro”, a spus Luca Simoncelli, manager la Unigestion.

Lira a pierdut astăzi teren în faţa dolarului şi s-a depreciat cu 0,24% în raport cu moneda americană, la 1,4631 dolari/liră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici