Lira e tot mai slăbită în apropierea referendumului pentru Brexit

După săptămâni în care investitorii au fost avertizaţi de pericolul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, datele care vor fi făcute publice săptămâna aceasta vor oferi o imagine mai clară şi le vor permite acestora să adopte o poziţie în raport cu lira, scrie Bloomberg.

4282 afișări
Imaginea articolului Lira e tot mai slăbită în apropierea referendumului pentru Brexit

Lira e tot mai slăbită în apropierea referendumului pentru Brexit

Anul acesta lira a avut una dintre cele mai slabe performanţe din valutele principale.

Datele legate de inflaţie, care vor fi publicate pe 17 mai, ar putea susţine decizia Băncii Angliei de a ţine dobânda de politică monetară jos.

"Fundamentele pe care se bazează lira sterlină au fost afectate în ultima perioadă. Chiar şi fără referendumul din 23 iunie, investitorii tot ar considera moneda riscantă", a spus Ned Rumpeltin de la Dominion Bank din Londra.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici