Iosif Szentes, directorul general CFR Călători: Capacităţile noastre sunt insuficiente de când studenţii au gratuităţi

Directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, a declarat miercuri că după intrarea în vigoare a HG 42/2017, prin care se acordă studenţilor gratuitatea transportului feroviar, capacităţile companiei au devenit insuficiente.

1767 afișări
Imaginea articolului Iosif Szentes, directorul general CFR Călători: Capacităţile noastre sunt insuficiente de când studenţii au gratuităţi

Iosif Szentes, CFR Călători: Capacităţile noastre sunt insuficiente de când studenţii au gratuităţi

„Trebuie să recunoaştem că, după intrarea în vigoare a HG 42, care acordă gratuităţile pentru studenţi, capacităţile noastre de transport au devenit insuficiente. În prima lună de aplicare a acestei măsuri, numărul abonamentelor eliberate către studenţi a crescut de patru ori, iar numărul studenţilor care au călătorit astfel a crescut cu 75%. Majoritatea studenţilor folosesc serviciile de trenuri InterRegio”, a declarat Iosif Szentes la conferinţa „Transporturi şi Infrastructură” organizată de revista Capital.

Iosif Szentes a mai spus că la supraaglomerarea capacităţilor de transport va contribui şi revenirea unor călători care în trecutul apropiat renunţaseră la calea ferată, descoperind că între timp s-au îmbunătăţit condiţiile de transport.

Potrivit directorului general al CFR Călători, compania pune în circulaţie 1.300 de trenuri pe zi şi cererea cea mai mare se manifestă pe rutele lungi, deservite de trenurile InterRegio.

Pe de altă parte, având în vedere provocările generate de liberalizarea pieţei de transport feroviar, Iosif Szentes a spus că sistemul românesc „ori se va prăbuşi în 2019, ori se va reseta”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici