iPhone 5, aşteptat să fie lansat pe 12 septembrie. Vânzările ar putea ajunge la 10 milioane de unităţi în prima săptămână

Vânzările smartphone-ului iPhone 5, aşteptat să fie lansat de Apple la 12 septembrie, s-ar putea situa la 6-10 milioane de unităţi în prima săptămână, analiştii considerând că cererea acumulată din trimestrul al doilea, când rezultatele au dezamăgit, va permite o revenire spectaculoasă a companiei.

2684 afișări
Imaginea articolului iPhone 5, aşteptat să fie lansat pe 12 septembrie. Vânzările ar putea ajunge la 10 milioane de unităţi în prima săptămână

iPhone 5, aşteptat să fie lansat pe 12 septembrie. Vânzările ar putea ajunge la 10 milioane de unităţi în prima săptămână (Imagine: Mediafax Foto)

Wall Street se aşteaptă ca Apple să raporteze vânzări de 22-23 milioane de iPhone-uri în trimestrul care se încheie la sfârşitul lunii septembrie, potrivit AllThingsDigital.

Dacă Apple livrează NOUL IPHONE la 21 septembrie, conform aşteptărilor, vânzările ar putea fi şi mai mari.

Astfel, compania americană ar putea înregistra vânzări de 26-28 milioane de IPHONE-uri în trimestrul încheiat în septembrie, cu o parte importantă a acestora în ultima săptămână a lunii.

"Considerăm că dacă 21 este de fapt data începerii livrărilor, Apple ar putea vinde 6-10 milioane de smartphone-uri iPhone 5 în ultima săptămână din septembrie, excluzând probleme cu aprovizionarea", a declarat analistul Gene Munster, de la firma Piper Jaffray.

Cifra este destul de mare, scrie AllThingsDigital, iar pentru a atinge astfel de vânzări iPhone 5 ar avea nevoie de rezultate foarte bune în primul weekend. Vânzările IPHONE din primul sfârşit de săptămână după lansare au crescut cu fiecare nou model lansat. Astfel, iPhone 3GS a vândut peste 1 milion de unităţi în primul weekend pe piaţă, iPhone 4 peste 1,7 milioane, iar iPhone 4S peste 4 milioane.

Vânzări de 6-10 milioane pentru noul model iPhone într-o săptămână sunt posibile, scrie site-ul AllThingsDigital, însă atâta timp cât lanţul de aprovizionare al Apple nu este afectat. Având în vedere informaţiile privind întârzierile în producţia de ecrane de către Sharp, nivelul vânzărilor Apple rămâne însă sub semnul întrebării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici