iPhone 5 ia Apple pe nepregătite. Precomenzile, amânate din cauza numărului prea mare

Precomenzile primite de Apple pentru iPhone 5 au depăşit 2 milioane de unităţi într-o singură zi, fiind de peste două ori mai mari faţă de recordul anterior stabilit de iPhone 4S, a anunţat luni compania americană.

1739 afișări
Imaginea articolului iPhone 5 ia Apple pe nepregătite. Precomenzile, amânate din cauza numărului prea mare

iPhone 5 ia Apple pe nepregătite. Precomenzile, amânate din cauza numărului lor prea mare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cererea pentru iPhone 5 a depăşit oferta, astfel că unele precomenzi vor fi onorate în octombrie şi nu în septembrie aşa cum era planificat iniţial, se arată într-un comunicat al Apple. Majoritatea comenzilor vor fi livrate pe 21 septembrie, transmite Bloomberg.

Primele precomenzi au fost transmise vineri, la două zile după prezentarea noului iPhone 5.

"În mod clar au dat lovitura", a declarat Brian White, analist la Topeka Capital Markets în New York. White anticipase precomenzi de 1,3-1,5 milioane de unităţi pe zi pentru iPhone 5.

Smartphone-ul iPhone este cel mai bine vândut produs al Apple, generând circa două treimi din profitul companiei.

Intrarea Apple pe piaţa smartphone în 2007 a adus vânzări de 244 milioane de aparate iPhone şi a contribuit ca Apple să devină cea mai valoroasă companie din lume.

"Precomenzile iPhone au depăşit recordul precedent al iPhone 4S. Răspunsul cumpărătorilor la iPhone 5 a fost fenomenal", a declarat Philip Schiller, vicepreşedinte al Apple pentru marketing global.

Apple a prezentat săptămâna trecută iPhone 5, cea de-a şasea generaţie a smartphone-ului lansat în 2007, noul model - mai subţire, mai uşor şi cu ecran mai mare - fiind compatibil cu reţelele 4G LTE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici