Iran: Economia SUA are un impact mai mic asupra cotaţiei petrolului decât în trecut

Performanţele economiei americane au un impact mai redus asupra preţului petrolului decât în trecut, întrucât cererea a fost alimentată în ultima perioadă de state precum China şi India, a declarat un oficial iranian în domeniul petrolului.

13 afișări
Imaginea articolului Iran: Economia SUA are un impact mai mic asupra cotaţiei petrolului decât în trecut

Iran: Economia SUA are un impact mai mic asupra cotaţiei petrolului decât în trecut

Apelurile Statelor Unite adresate OPEC pentru majorarea producţiei de petrol nu iau în considerare "realităţile pieţei", a arătat Mohammad Ali Khatibi, director adjunct pentru afaceri internaţionale la Compania Petrolieră Naţională din Iran.

Autorităţile de la Washington au declarat că majorarea producţiei ar reduce presiunile exercitate de cotaţia ridicată a petrolului asupra economiei americane.

OPEC a atribuit însă creşterea puternică a preţului petrolului, care a atins, vineri, un record de peste 106 dolari pe baril, altor factori, precum cotaţia redusă a dolarului.

"Cererea SUA demonstrează că americanii caută mijloace de a ieşi din situaţia economică dificilă în care se află", a spus Khatibi.

După decizia de miercuri a OPEC de a menţine producţia la nivelul actual, Agenţia Internaţională pentru Energie a apreciat că o măsură de creştere a livrărilor de către organizaţie ar fi contribuit la scăderea cotaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici