Iranul construieşte şapte rafinării

Iranul construieşte şapte rafinării, pentru a majora capacitatea de prelucrare a petrolului şi gazelor cu peste 1,5 milioane de barili pe zi, în cadrul unor investiţii iniţiale de 15 miliarde de euro.

12 afișări
Imaginea articolului Iranul construieşte şapte rafinării

Iranul construieşte şapte rafinării (Imagine: Mediafax Foto)

"Construcţia celor şapte rafinării a început cu investiţii de 15 miliarde de euro", a declarat Aminollah Eskandari, directorul companiei naţionale de rafinare şi distribuţie a petrolului (NIORDC).

Iranul este al patrulea mare producător de petrol la nivel mondial, dar nu are suficiente instalaţii de rafinare, statul fiind nevoit să importe cantităţi mari de benzină, pe care o comercializează la preţuri subvenţionate.

În 2006, autorităţile de la Teheran au început un program pe termen de cinci ani pentru extinderea şi modernizarea companiilor de rafinare, pentru a mări producţia la 3,3 milioane de barili pe zi, de la 1,65 de milioane de barili pe zi.

Cele şapte noi rafinării vor începe operaţiunile de producţie până în 2012, potrivit autorităţilor iraniene, dar analiştii consideră că termenul ar putea fi depăşit, în urma costurilor ridicate şi lipsei de finanţare din partea statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici