Isărescu atrage atenţia băncilor să nu îşi ajute clienţii prea târziu

Băncile comerciale au avut o reacţie exagerată, chiar dacă în parte motivată, şi s-ar putea trezi prea târziu pentru a-şi ajuta clienţii, a declarat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

28 afișări
Imaginea articolului Isărescu atrage atenţia băncilor să nu îşi ajute clienţii prea târziu

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Şi băncile au suprareacţionat şi într-o parte, şi în alta. Nu spun că n-au avut motive. S-ar putea ca atunci când se vor trezi şi vor dori să-şi ajute clienţii să fie prea târziu. Trebuie mai multă atenţie şi flexibilitate", a spus Isărescu.

El a arătat că "generozitatea exagerată" a băncilor-mamă, inclusiv în luna septembrie 2008, şi ulterior suprareacţia sistemului bancar au condus la această ruptură între evoluţia economiei până în trimestrul IV al anului trecut şi cea ulterioară.

"Băncile-mamă au fost extrem de generoase, chiar până în septembrie anul trecut. Aveam bănci care trimiteau scrisori de dragoste clienţilor, invitându-i să vină cu buletinul să ia credite. De aceea a fost şi ruptura bruscă. S-a sărit calul şi într-o parte, şi în alta. S-a sărit extrem de repede", a afirmat Isărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici