Isărescu, încrezător în revenirea economiei cel mai târziu în trimestrul IV

Economia se va întoarce pe creştere, dacă nu în trimestrul III, aproape sigur în ultimele trei luni, întrucât în ultimul trimestru de anul trecut există un efect de bază, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

19 afișări
Imaginea articolului Isărescu, încrezător în revenirea economiei cel mai târziu în trimestrul IV

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Revenirea economiei va fi în trimestrul III sau IV. Dacă nu va fi în trimestrul III, atunci va fi categoric în IV, pentru că acolo avem deja efectul de bază", a afirmat miercuri guvernatorul, la un seminar organizat la BNR.

El a fost de acord că cea mai probabilă revenire a economiei se va face sub formă de "V", iar în ceea ce priveşte producţia industrială se observă deja o revenire faţă de minimum atins în februarie-martie.

Pe de altă parte, guvernatorul a arătat că un deficit de cont curent de 6% la finele acestui an înseamnă o ajustare cu 7% din PIB, adică echivalentul unui an de creştere economică.

Oficialul BNR spune că pentru câteva decenii România va avea deficit comercial, întrucât există nevoia de investiţii foarte mari, cel puţin în infrastructură.

"Împărtăşesc opinia unui bancher că de acum singura direcţie a economiei e în sus. Nu ştiu viteza cu care se va relua", a mai spus Isărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici