Isărescu: Mesajele economice trebuie să treacă de bariera hidoasă a comunicării publice

Discursul public trebuie să se îmbunăţească şi să apară mai des formulte profesioniste în domeniul economic pentru ca mesajele să treacă de "bariera hidoasă" a comunicării publice, afirmă guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

457 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Mesajele economice trebuie să treacă de bariera hidoasă a comunicării publice

Isărescu: Mesajele economice trebuie să treacă de bariera hidoasă a comunicării publice (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Discursul public trebuie să se îmbunăţească, să apară mai des formulte profesioniste în domeniu, să mai echilibrăm vocea uneori gălăgioasă, să folosesc un cuvânt deja aruncat pe piaţă de ceilalţi vorbitori în numele opiniei publice româneşti. Am spus de multe ori că, apropo de canalul de transmie al politicii monetare, într-un fel funcţionează cu un public educat şi altfel cu un public dezoerientat, confuz şi gata să pice în capcanele politicii monetare", a spus Isărescu.

El a arătat că este rolul analiştilor economici este de a face acest pas, de a explica lucruri complicate prin vorbe simple, fără a plictisi.

"E un challegence destul de greu, dar nu imposibil, şi mesajele să treacă barierea aceasta hidoasă a comunicării publice", a mai afirmat şeful băncii centrale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici