Video Isărescu: Nicio bancă nu o să mai arunce cu bani

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, joi, că va fi greu ca băncile să fie convinse să finanţeze investiţii, după şocurile prin care au trecut, iar nicio instituţie de credit nu va mai "arunca cu bani", după ce "s-au dat cu capul de prag".

64 afișări

"E greu să convingi băncile comerciale, după şocurile prin care au trecut, să finanţeze investiţii. Nicio bancă comercială nu o să arunce acum cu bani, după ce s-au dat cu capul de prag", a spus Isărescu în cadrul seminarului "Romania Financial Forum", organizat de MEDIAFAX şi BNR.

Pe de altă parte, guvernatorul a precizat că direcţia principală pe care trebuie să o urmeze autorităţile pentru ieşirea din criză este alocarea resurselor către investiţii, care au un efect mare de multiplicare în economie.

El a mai arătat că, în perioada de creştere economică, România trebuia să păstreze o rezervă bugetară şi capacitatea de a avea o politică bugetară anticiclică.

"De ce oare trecem pe aceeaşi pagină, în mod puţin responsabil, reduceri de impozite, cheltuieli mai mari, deficite bugetare? Dar nimeni nu se întreabă cum se acoperă. Jocul cu cifrele şi propunerile parcă nu se mai opreşte. E o dovadă de lipsă de maturitate socială", a arătat Isărescu.

El a precizat că o politică anticiclică de care dispune Banca Naţională în acest moment este eliberararea rezervelor minime obligatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici