Isărescu: Nu vedem ca viitorul guvern să pună o frână pe cheltuieli

Banca centrală anticipează că va fi foarte dificil pentru noul guvern să limiteze cheltuielile publice, iar excesul de cerere va continua în special pe partea de venituri ale populaţiei, a declarat, luni, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

19 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Nu vedem ca viitorul guvern să pună o frână pe cheltuieli

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu (Imagine: Mediafax Foto)

El a arătat că, inclusiv banca centrală, şi-a modificat în jos previziunile pentru 2009 privind creşterea economică, de la 5,5-6% cât era până acum.

Viceguvernatorul BNR Cristian Popa a declarat săptămâna trecută că, potrivit calculelor băncii centrale, România va înregistra o creştere economică de 4,6% în 2009.

Popa a precizat la acel moment că estimarea băncii pentru acest an are în vedere o creştere economică de 8-9% cu tendinţă mai mult spre pragul superior al acestui interval.

Comisia Naţională de Prognoză a revizuit în scădere, în prognoza de toamnă, estimarea privind creşterea economică din 2009, de la 6,5% la 6%, anticipând încetiniri ale activităţii în toate sectoarele, cu un declin mai puternic în cazul construcţiilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici